NIPPLE SHIELD UTK BREASTFEED MOM !

NIPPLE SHIELD UTK BREASTFEED MOM !

⛱️Hai kesayangan MARMIN ! Haaaaa , tahukah anda nipple sheild bertujuan sebagai pelindung puting yang bertujuan untuk mengurangkan masalah lekapan (latching) yang serius. Nipple sheild ini juga sesuai untuk ibu yang mengalami luka di kawasan tersebut

⛱️Siapa yang memerlukan nipple shield : Nipple shield tidak diperlukan oleh semua ibu, tetapi terdapat beberapa keadaan tertentu yang mungkin penggunaanya diperlukan.

ℹ️Nipple shield untuk Puting yang sakit

🔰Puting yang sakit boleh membuatkan perjalanan penyusuan menjadi mencabar. Sebelum bercerai susu daripada penyusuan kerana terlalu tidak selesa, cuba bekerjasama dengan perunding laktasi untuk menggunakan perisai puting dan membantu memastikan bayi anda melekap dengan betul. Ini boleh membantu mengurangkan kesakitan puting.

2️⃣Bayi Pramatang

🔰Nipple shield boleh membantu bayi prematur membuat sedutan dan meletakkan puting dalam cara yang mereka mungkin belum cukup kuat untuk melakukannya sendiri. Ini memudahkan bayi unutk menyusu dengan berkesan. Malah, kajian menunjukkan bahawa penggunaan susu meningkat apabila nipple shield digunakan dengan bayi pramatang.

3️⃣Puting Leper

🔰Jika anda mempunyai puting yang rata atau terbalik, bayi anda mungkin sukar untuk melekap. Nipple shield berbentuk seperti puting yang dipanjangkan dan memberikan bayi anda kawasan yang lebih besar untuk diselak.

FARMASI MARMIN

Sihat Tenang Bahagia(BUKA SETIAP HARI)

Pertanyaan walk in (whatsapp) :https://bit.ly/3lQOeJ1

Link shopee utk online :https://shopee.com.my/marminhealthcare

Marmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.