MASALAH KULIT KERING !!

MASALAH KULIT KERING !!

Hai kesayangan MARMIN ! Ramai sebenarnya tidak sedar bahawa mereka sedang menghidapi masalah kulit kering. Kulit kering ini terjadi apabila lapisan paling atas kulit yang juga dikenali sebagai epidermis tidak mendapatkan kelembapan atau dehidrasi yang optimum. Hal ini akan menyebabkan kulit mula bersisik, kering, mengelupas dan ada yang merekah.

🌀PUNCA KULIT KERING :

• Cuaca dan persekitaran. Masalah kulit kering sering terjadi pada cuaca sejuk dan kelembapan yang kurang.

• Tabiat mandi. Mandi dengan kerap juga boleh mengakibatkan kulit seseorang kering terutamnya ketika mandi dengan mengunakan air panas.

• Penggunaan detergen ataupun sabun yang kasar. Seperti yang ramai ketahui, sabun berpotensi untuk menyingkirkan kekotoran pada badan termasuklah minyak semulajadi yang dihasilkan oleh kulit. Hal ini menyebabkan minyak alami yang sepatutnya melindungi lapisan luar kulit juga terhakis dan kondisi inilah yang mengundang kepada masalah kulit kering.

• Perbuatan menggosok kulit. Perbuatan menggosok kulit boleh menyebabkan trauma dan fenomena inilah yang mengundang kepada masalah kulit kering.

🌀Pakar dermatologi mencadangkan penggunaan produk QV untuk memastikan kulit sentiasa lembap!

❗️QV Gentle wash

– QV Gentle Wash khas untuk kulit kering dan sensitif. Ia berfungsi untuk mengekalkan kelembapan kulit ketika mandi supaya kulit bersih dan lembut. QV Gentle Wash juga bukan komedogenik jadi ia tidak akan menyebabkan liang pori tersumbat

❗️QV Hand Cream

– QV Hand Cream memberikan kelembapan yang diperlukan tangan anda tanpa rasa berminyak. Keupayaan pemulihannya membantu melindungi, menyuburkan dan melembapkan tangan anda, di samping cukup lembut untuk kulit sensitif.

❗️QV Cream
– Krim ini membantu membaiki kawasan kering. Ia mengandungi squalane, komponen semula jadi yang terdapat dalam minyak kulit. Kawasan yang terdedah kepada kekeringan seperti siku, lutut dan tangan.

❗️QV Intensive Body Moisturiser

– Kulit yang sangat kering dan sensitif boleh berasa lembut dan dimanjakan dengan QV Intensive Body Moisturiser. Balsem intensif yang sangat emoli ini bukan sahaja membantu menghidratkan semula kulit anda, tetapi juga membantu menutup kelembapan kulit anda juga.

FARMASI MARMIN

Sihat Tenang Bahagia

(BUKA SETIAP HARI)

Pertanyaan walk in (whatsapp) :https://bit.ly/3lQOeJ1

Link shopee utk online :https://shopee.com.my/marminhealthcare

Marmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.