JAGUH SUKAN KENA BACA NI SAMPAI HABIS 

JAGUH SUKAN KENA BACA NI SAMPAI HABIS 

🥊Hai kesayangan MARMIN! Hari ni nak share dengan anda anda semua yang jaguh bersukan tentang “wrist support” @ “wrist brace”.

🥊“Wrist support” @ “Wrist brace” dipakai dipergelangan tangan untuk membantu menstabilkan sendi pergelangan tangan dan melegakan kesakitan. Selain itu ia juga dipakai selama berjam-jam pada satu masa dan kemudian ditanggalkan supaya sendi boleh bergerak dan kelenturan dapat dipulihkan.

🥊FAEDAH memakai “wrist support” @ “Wrist brace”

1) Penstabilan Pergelangan Tangan

🔍Membantu menstabilkan pergelangan tangan dan mengelakkannya daripada bergerak terlalu banyak. Ini boleh membantu orang yang mengalami kecederaan pada pergelangan tangan atau yang mempunyai keadaan yang menyebabkan sakit di pergelangan tangan.

2) Melegakan kesakitan

🔎Membantu melegakan kesakitan dengan serta-merta. Sering digunakan untuk merawat keadaan seperti sindrom carpal tunnel dan tendonitis, yang kedua-duanya boleh menyebabkan kesakitan yang ketara. Dengan melumpuhkan pergelangan tangan,”wrist support” boleh membantu mengurangkan keradangan dan membenarkan tendon dan otot berehat, yang boleh menyebabkan kelegaan kesakitan yang ketara.

3) Membantu Mengurangkan Bengkak

🔍Membantu mengurangkan bengkak selepas kecederaan atau pembedahan. Dengan melumpuhkan pergelangan tangan, pendakap menghalang cecair daripada terkumpul di kawasan tersebut, yang membantu mengurangkan bengkak.

4) Sokongan Selepas Pembedahan

🔎Membantu pesakit pulih daripada pembedahan. Dengan menstabilkan pergelangan tangan, pendakap menghalang pesakit daripada menggerakkan tangan mereka terlalu banyak, yang membantu menggalakkan penyembuhan.

🥊Selalunya untuk anda yang aktif dalam sukan seperti badminton , hoki dan bola tampar amat memerlukan “wrist support” ini .

Jom dapatkan di MARMIN !

FARMASI MARMIN

Sihat Tenang Bahagia(BUKA SETIAP HARI).

Pertanyaan walk in (whatsapp) :https://bit.ly/3lQOeJ1

Link shopee utk online :https://shopee.com.my/marminhealthcare

Grace&Care Wrist Brace
Advanced Adjustable Wrist Brace
Futuro Wrist Sport Support

Marmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.