Gout – Mengenal musuh dalam sendi anda

Gout – Mengenal musuh dalam sendi anda

Penyakit Gout

💢Gout berpunca daripada paras asid urik yang tinggi dalam tubuh. Asid urik merupakan bahan kumuh yang terbentuk daripada sejenis protein yang dikenali sebagai purin.

.

📌Dalam keadaan normal, tubuh akan menyingkirkan asid urik melalui air kencing. Bagi pesakit gout, asid urik yang berlebihan ini tidak dibuang. Ia membentuk kristal dan berkumpul dalam sendi.

.📌Oleh itu, orang ramai dinasihatkan untuk mengamalkan gaya hidup sihat seperti menjaga berat badan, menghadkan pemakanan tinggi purin dan mengurangkan pengambilan alkohol bagi mengawal dan mengelakkan penyakit gout bagi menjamin kehidupan yang berkualiti..

Apa cara alternatif untuk gout? Cubalah Ural.

Ural, pengalkali air kencing yang berkesan untuk gout! .Ural ialah pengalkali air kencing berperisa lemon tanpa gula yang mudah diminum. Setiap paket Ural mengandungi 4g serbuk berbuih yang akan larut dalam air sejuk.

.Kandungan sodium bikarbonat dan sodium sitrat dalam Ural akan bantu meningkatkan nilai pH air kencing menjadikan air kencing lebih beralkali dan menggalakkan pelarutan asid urik yang berlebihan serta mencegah pengkristalan asid urik dalam terapi gout..Ural membantu mengurangkan paras asid urik dalam badan anda, pengalkali air kencing yang berkesan!

..FARMASI MARMIN

Sihat Tenang Bahagia

(BUKA SETIAP HARI).

Pertanyaan walk in (whatsapp) :https://bit.ly/3lQOeJ1

Marmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.