BAGUSNYA JUS CRANBERRY UNTUK ANDA 

BAGUSNYA JUS CRANBERRY UNTUK ANDA 

🍒Hai kesayangan MARMIN ! Pernah dengar mengenai buah cranberry ? Cranberry merupakan buah yang tinggi dengan nutrien dan antioksidan. Buah ini boleh dimakan secara sedia ada, dalam sos, sebagai jus atau sebagai pencuci mulut.

🍒Dari segi kesihatan , apakah kebaikan buah cranberry ini ? Jom MARMIN share dengan anda semua !

1️⃣Mengurangkan risiko penyakit UTI

🍒Kandungan proanthocyanidins (PACs) yang terdapat dalam kranberi boleh menghalang pertumbuhan bakteria, menjadikan jus kranberi sebagai ubat semula jadi yang baik untuk jangkitan saluran kencing (UTI).

2️⃣Mengurangkan Asid Urik

🍒Asid urik menyebabkan gout. Ia adalah bahan buangan dalam darah yang tersangkut pada sendi dan membentuk kristal asid urik yang menyakitkan. Mengelakkan makanan tertentu boleh membantu mengurangkan pembentukan asid urik di tempat pertama.

3️⃣Antioksida

🍒Kranberi sangat tinggi dalam antioksidan, yang merupakan sebatian berkuasa yang membantu meneutralkan molekul tidak stabil yang dipanggil radikal bebas dalam badan anda. Antioksidan ini termasuk vitamin C, quercetin, flavonoid, dan antosianin. Vitamin ini menggalakkan kesihatan imun dan pembentukan kolagen yang betul, yang boleh meningkatkan keanjalan kulit anda dan mengurangkan tanda-tanda penuaan.

4️⃣Mengurangkan plak gigi

🍒Jus kranberi menghasilkan lapisan pelindung pada gigi anda. Lapisan ini menyukarkan bakteria yang menyebabkan kaviti melekat pada permukaan gigi anda. Glucan adalah ‘building block’ plak. Bakteria mulut menggunakan glucan untuk membina plak gigi. Akhirnya, plak itu menutupi gigi anda dan mencetuskan kerosakan. Jus kranberi mampu mengganggu pembentukan glukan ini yang mana secara langsung mengurangkan plak pada gigi.

🍒Nak lagi mudah sekarang dah boleh dapatkan Jus Cranberry ini dalam bentuk serbuk ! Korang cuma perlu bancuh sahaja !

FARMASI MARMIN

Sihat Tenang Bahagia(BUKA SETIAP HARI)

Pertanyaan walk in (whatsapp) :https://bit.ly/3lQOeJ1

Link shopee utk online :https://shopee.com.my/marminhealthcare

Marmin

Leave a Reply

Your email address will not be published.